Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Piskótatekercs recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 6 egész tojás
» 6 púpos ek porcukor
» 6 ek liszt
» 1 kk sütőpor
» 1 citrom héja
» töltéshez:
» 3 dl sárgabarack lekvár
» tálaláshoz :
» kevés porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
Megjegyzés / tipp:


költség:
530 Ft
költség egy főre:
88 Ft
elkészítettem:
150 alkalommal
0 komment 7 ember kedveli tigerx27
2012.04.01 16:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész tojásokat, sütőporral elvegyített, tojásos-cukros masszához, reszelt citromhéjat, legmagasabb hőmérsékletre, sütés előtt, sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőbe, kész piskótát, tetejéről lehúzzuk, konyharuhával együtt, piskótát kihűlni, kihűlt piskótát, konyaruhából kitekerjük, belsejét megkenjük, Piskótatekercs, előmelegítjük, hőmérsékletre, konyharuhával, hozzákeverjük, hozzákeverjük, megismételjük, előmelegített, elkészítettem, konyharuhára, konyaruhából, sütőpapírral, porcukorral, legmagasabb, csökkentjük, elvegyített, mérsékeljük, föltekerjük, feltekerjük, sárgabarack, porcukorral, citromhéjat, feltekerést, Feltekerve, alkalommal, sütőporral, egész tojás, púpos porcukor, liszt, sütőpor, citrom héja, töltéshez, sárgabarack lekvár, tálaláshoz, kevés porcukor,
Majonézes, zöldséges "tojásos " őzgerinc !
0 komment 24 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya...
0 komment 21 ember kedveli
Tárkonymártás
0 komment 2 ember kedveli
málnás tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Banános-vaníliás guba
0 komment 6 ember kedveli
Pörkölt, diós sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Köménymagos leves
1 komment 2 ember kedveli
Zöld pestos csirkemell zelleres burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Csokis-diós fánk
0 komment 5 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Tojás palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Habos tetejű
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.