Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség:
530 Ft
költség egy főre:
88 Ft
elkészítettem:
150 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.01 16:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész tojásokat, sütőporral elvegyített, tojásos-cukros masszához, reszelt citromhéjat, legmagasabb hőmérsékletre, sütés előtt, sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőbe, kész piskótát, tetejéről lehúzzuk, konyharuhával együtt, piskótát kihűlni, kihűlt piskótát, konyaruhából kitekerjük, belsejét megkenjük, Piskótatekercs, előmelegítjük, hőmérsékletre, konyharuhával, hozzákeverjük, hozzákeverjük, megismételjük, előmelegített, elkészítettem, konyharuhára, konyaruhából, sütőpapírral, porcukorral, legmagasabb, csökkentjük, elvegyített, mérsékeljük, föltekerjük, feltekerjük, sárgabarack, porcukorral, citromhéjat, feltekerést, Feltekerve, alkalommal, sütőporral, egész tojás, púpos porcukor, liszt, sütőpor, citrom héja, töltéshez, sárgabarack lekvár, tálaláshoz, kevés porcukor,
|
|
|
|
|